Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
100 γρ. αρακά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
6 φέτες προσούτο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Στρώστε σε ένα ταψί ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Απλώστε τις φέτες του προσούτο και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βγάλτε το προσούτο από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ψιλοκόψτε το ή σπάστε το με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια.
Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και, πριν τις στραγγίσετε, κρατήστε (για τη σάλτσα) μισό φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον αρακά, το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.
Προσθέστε στη σάλτσα τις βρασμένες ταλιατέλες, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Μοιράστε στα πιάτα τις φέτες του προσούτο που κόψατε σε μικρότερα κομμάτια.
Tip
Δοκιμάστε αυτό το τραγανό προσούτο σε πράσινες σαλάτες, στην κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα, αλλά και σε ένα ωραίο χυλωμένο ριζότο με μανιτάρια ή γαρίδες.