Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μαγιονέζα
4-5 κλωναράκια πλατύφυλλο βασιλικό
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
300 γρ. ντοματίνια
2 μπάλες μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από το νερό όπου έβρασαν.
Ξεπλύνετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό και, όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Για το πέστο βασιλικού, χτυπήστε στον πολυκόφτη ή στο πολυμίξερ το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, 60 ml ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και λίγο αλάτι.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το πέστο, τη μαγιονέζα και το νερό που κρατήσατε.
Προσθέστε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα, τη μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Τip
Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα από το πέστο βασιλικού και προσθέστε μια δύο κουταλιές σε σάλτσες ντομάτας για ζυμαρικά ή σε βινεγκρέτ για πράσινες ανάμεικτες σαλάτες, για να δώσετε έξτρα γεύση και άρωμα βασιλικού στα μαγειρέματά σας.