Υλικά
500 γρ. χοντρά μακαρόνια
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού θυμάρι
2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και το θυμάρι.
Ρίξτε τις λιαστές ντομάτες στη σάλτσα, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία.
Στραγγίξτε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.
Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τip
Αν χρησιμοποιήσετε λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγίξτε τις πριν τις ψιλοκόψετε, για να μη γίνει πολύ βαριά η σάλτσα από το λάδι τους.