Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά μικρού σχήματος (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι)
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκους
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 φέτες ψωμί του τοστ
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε τα.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους.Ανακατέψτε το μείγμα με τα βρασμένα ζυμαρικά.
Τρίψτε το ψωμί στο πολυμίξερ, μέχρι να γίνει ψίχουλα. Αδειάστε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε την επιφάνεια με τα ψίχουλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Τip
Απλώνοντας τα τριμμένα ψίχουλα στην επιφάνεια των ζυμαρικών, έχουμε ως αποτέλεσμα μια τραγανή και αρωματική κρούστα.