Υλικά
500 γρ. πένες
500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
12 ντοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 ml λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά.
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το σπανάκι, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κοτόπουλου και σερβίρετε. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου θέλει ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, για να μη στεγνώσει αλλά να παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.