Υλικά
500 γρ. φουσίλι
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες τριμμένες
10 ψιλοκομμένες ελιές
100 ml λευκό κρασί
200 γρ. χαλούμι
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε από τις πιπεριές τα κοτσανάκια και τους σπόρους και κόψτε τις σε ροδέλες. Σοτάρετέ τις σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε 5-6 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες και τις ελιές και αφήστε να σιγομαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Κόψτε το χαλούμι σε κύβους και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ.
Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τις πιπεριές, το χαλούμι και τον υπόλοιπο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο. Σερβίρετε.
Τip
Το χαλούμι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το ψήσουμε. Το μόνο που θα προσέξετε είναι να το σερβίρετε αμέσως μόλις ψηθεί και όσο είναι ζεστό. Όταν κρυώσει, χάνει την ελαστική του υφή και γίνεται πιο σκληρό και άνοστο.