Υλικά
8 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
4 λουκάνικα για Hot Dog
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 φέτες ψωμί για τοστ τριμμένο
1 αυγό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε τις πατάτες και τυλίξτε την καθεμία σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήστε τις στους 180ºC για 50 λεπτά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει ρίξτε τα μανιτάρια.
Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε τη μουστάρδα, ανακατέψτε και κατεβάστε το μείγμα από την εστία.
Όταν ψηθούν οι πατάτες, ξετυλίξτε τις και όσο είναι ζεστές κόψτε μια φέτα από τη μία πλευρά και αδειάστε με το κουτάλι την ψίχα τους (προσεκτικά, να μην τρυπήσουν, ώστε να μπορέσετε να τις ξαναγεμίσετε).
Συγκεντρώστε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τη με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.
Προσθέστε το τριμμένο ψωμί, το αυγό και το μείγμα των μανιταριών.
Προσθέστε στον πουρέ τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και γεμίστε τις πατάτες.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Σερβίρετε τις πατάτες αφού ψηθούν με σάλτσα μπάρμπεκιου, για ακόμα πιο δυνατή γεύση.