Υλικά
750 γρ. πατάτες βρασμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρετε το μπέικον στο τηγάνι με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
Με το υπόλοιπο βούτυρο σοτάρετε τα κρεμμύδια και βγάλτε τα σε ένα μπολ.
Ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Αλατοπιπερώστε τις, προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον, ανακατέψτε, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Αυτές οι πατάτες είναι κλασικό ορεκτικό της γερμανικής κουζίνας. Είναι και μια πολύ νόστιμη γαρνιτούρα για ψητά κρέατα, κυρίως χοιρινό ή λουκάνικα.