Υλικά
250 γρ. τορτελίνι με τυρί
500 γρ. ντοματίνια
6 χρωματιστές πιπεριές
1 ματσάκι ρόκα
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήστε τα στους 200 βαθμούςγια 20 λεπτά.
Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους και σοτάρετέ τις σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίστε τις μόλις μαγειρευτούν.
Αφήστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές να κρυώσουν.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ρόκας: Βάλτε στο πολυμίξερ τη ρόκα και τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, 100 ml ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πολτοποιήστε το μείγμα.
Βράστε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα, ρίξτε αρκετό κρύο νερό και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τορτελίνι με τη σάλτσα ρόκας, τις ψητές πιπεριές και τις ντομάτες.Σερβίρετε και πασπαλίστε με φρέσκια ρίγανη.
Τip
Διαλέξτε τρυφερή ρόκα, που έχει ήπια, σχεδόν γλυκιά γεύση, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη σαλάτα.