Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
300 γρ. κανταΐφι
200 γρ. φέτα
100 γρ. κασέρι
1 αυγό
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 200ºC για 50 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους.
Αφήστε την ψίχα να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει.
Σε ένα μπολ βάλτε τη στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, τη φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιά από το μίγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και τοποθετήστε εκεί τα ρολά με τη σειρά.
Περιχύστε τα με το βούτυρο και ψήστε στους 180ºC για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τip
Αυτά τα μπουρεκάκια είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό για ένα γιορτινό -αλλά όχι μόνο- τραπέζι.