Υλικά
Υλικά για 1 ταψί με διαστάσεις 30x40 εκ.
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τριμμένο κασέρι
500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
400 γρ. μορταδέλα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
5 κουτ. σούπας βούτυρο
500 ml γάλα
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα δύο είδη μανιταριών και σοτάρετέ τα σε βαθύ τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και το βούτυρο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Πασπαλίστε τα με το αλεύρι και ρίξτε το γάλα. Ανακατέψτε και αφήστε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αδειάστε τα σε ένα μπολ, προσθέστε 2 αυγά και το κασέρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα.
Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό του ταψιού και απλώστε το φύλλο σφολιάτας. Αδειάστε τη μισή γέμιση, απλώστε τις φέτες της μορταδέλας, ρίξτε την υπόλοιπη γέμιση και γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πατήστε τις άκρες για να κολλήσουν. Χαράξτε την επιφάνεια και αλείψτε με το αυγό που περίσσεψε.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 50 λεπτά.
Τip
Στο σοτάρισμα των μανιταριών θέλουμε δυνατή φωτιά και ένα σκεύος με μεγάλη επιφάνεια, για να μαγειρευτούν σωστά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, για να μη μαλακώσουν υπερβολικά και χάσουν τον όγκο τους.