Υλικά
Υλικά για 1 ταψί με διάμετρο 24 εκ.
Για τη ζύμη
500 γρ. φαρίνα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. τυρί κρέμα
ανθό αλατιού
1 αυγό για την επιφάνεια
2 κουτ. σούπας μαυροκούκι
Για τη γέμιση
200 γρ. καβουρμά
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη: Βάλτε σε ένα μπολ τη φαρίνα, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα, λίγο ανθό αλατιού και ζυμώστε το μείγμα. Χωρίστε το σε δύο μέρη και ανοίξτε κάθε μέρος της ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Για τη γέμιση, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τον καβουρμά.
Βάλτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα, τον καβουρμά, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Προσθέστε τη γραβιέρα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο ταψί, απλώστε το ένα φύλλο ζύμης, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
Αλείψτε με αυγό την επιφάνεια, πασπαλίστε με μαυροκούκι και ψήστε στους 180°C για 1 ώρα.
Τip
Το τυρί κρέμα και το βούτυρο μας δίνουν ένα εξαιρετικά νόστιμο και τραγανό φύλλο σε αυτή τη συνταγή.