Υλικά
Υλικά για 24 κρεατοπιτάκια
2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
ελαιόλαδο
ανθό αλατιού
πιπέρι
1 αυγό
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με τον κιμά. Προσθέστε τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος, ρίξτε την κρέμα βαλσαμικού, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα του κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα και 3 λωρίδες οριζόντια. Μοιράστε το μείγμα του κιμά και διπλώστε τα φύλλα για να σχηματίσετε τρίγωνα. Πατήστε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
Βάλτε τα κρεατοπιτάκια σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Τip
Κανέλα και κύμινο συνδυάζονται απόλυτα με τον κιμά και μας ταξιδεύουν με τα αρώματά τους στις κουζίνες της Ανατολής. Συνοδέψτε τα κρεατοπιτάκια με γιαούρτι και ψιλοκομμένη ντομάτα.