Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα
4 αυγά
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτάκι (330 ml) υγρή σόδα
Εκτέλεση
Αλατίστε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα για λίγη ώρα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πιέστε με τα χέρια σας να βγάλουν την υγρασία τους και προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον άνηθο, τα αυγά και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης.
Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και απλώστε τα μισά φύλλα τσαλακώνοντάς τα και βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίστε με λίγο βούτυρο και ρίξτε τη γέμιση.
Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο με τον ίδιο τρόπο. Περιχύστε με το βούτυρο που περίσσεψε.
Χαράξτε την πίτα και περιχύστε με την υγρή σόδα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 50 λεπτά.
Τip
Ρίχνουμε υγρή σόδα στα φύλλα λίγο πριν ψήσουμε την πίτα, για να έχουμε αφράτη γέμιση και πολύ τραγανά φύλλα.