Υλικά
250 γρ. μικρά άσπρα φασόλια μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουτ. σούπας τσίλι πιπεριά τριμμένη
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. σέσκουλα
500 γρ. ψίχα γλυκιάς κολοκύθας
ελαιόλαδο
αλάτι
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια και τα καρότα σε ροδέλες.
Βάλτε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κοτσανάκια από τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και το δεντρολίβανο. Προσθέστε 2 λίτρα νερό και τις ντομάτες κονκασέ. Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 1½ ώρα.
Μετά προσθέστε την τσίλι πιπεριά, το μακαρονάκι, την ψίχα της κολοκύθας και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα.
Αλατίστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμα.
Πριν σερβίρετε, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε λίγη παρμεζάνα σε κάθε πιάτο.
Tip
Μπορείτε να βράσετε μια μεγαλύτερη ποσότητα από φασόλια και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη συσκευασμένα σε μερίδες. Έτσι, θα έχετε πάντα όσπρια για διάφορες συνταγές, όπως αυτή με το κοφτό μακαρονάκι, ή για σαλάτες.