Υλικά
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
400 γρ. στραγγισμένο φιλέτο τόνου από κονσέρβα σε νερό ή λάδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο ελαιόλαδο για το ρύζι
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.
Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.
Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Βάλτε στην κατσαρόλα 750 ml νερό και όταν βράσει αλατίστε και ρίξτε το ρύζι.
Βράστε το για 15', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το και, χωρίς να το ξεπλύνετε, ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το να στραγγίξει κι άλλο και να κρυώσει.
Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τον τόνο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τις ελιές, τον μαϊντανό, περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Τip
Το ρύζι parboiled έχει την ιδανική υφή ώστε να κρατάει το σχήμα του και να μη λιώνει με το ντρέσινγκ.