Follow us

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

250 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη

500 γρ. ντοματίνια

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

από 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και θυμάρι

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα στους 200οC για 15'.

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, αφήστε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και κατεβάστε από την εστία.

Βάλτε σε ένα μπολ τα φασόλια, το μπέικον, τη ρόκα, τα ντοματίνια, τον κόλιαντρο και το κύμινο.

Ανακατέψτε ξεχωριστά σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα φασόλια. Ανακατέψτε και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.

Tip

Αντί για μπέικον, χρησιμοποιήστε το παραδοσιακό σύγκλινο Μάνης.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.