Υλικά
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
125 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
6 βρασμένα παντζάρια
5 κ.σ. φύλλα φρέσκου εστραγκόν (ή 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο)
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το μαζί με το σκόρδο, το ρύζι και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και σβήστε με το κρασί.
Ρίξτε τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλατίστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 10'.
Ψιλοκόψτε το φρέσκο εστραγκόν και κόψτε τα βρασμένα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Ρίξτε τα στο ριζότο, συμπληρώστε με τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το βράσιμο για 5'.
Όταν μαγειρευτεί το ριζότο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Τip
Το εστραγκόν ταιριάζει πολύ με τα παντζάρια. Προσθέστε λίγο και στην κλασική παντζαροσαλάτα με λάδι και ξίδι και θα εκπλαγείτε.