Υλικά
Υλικά για 8-10 άτομα
15 ξερά δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
15 ξερά βερίκοκα
2 ποτήρια ζωμό βοδινού ζεστό
700 γρ. κιμά αρνίσιο ή μείγμα από μοσχάρι & χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κουκουνάρι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για 1-2 ώρες τα φρούτα στον ζεστό ζωμό.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
Προσθέτουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μείνει χωρίς καθόλου υγρά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τα φρούτα και με ένα κουταλάκι του γλυκού τα γεμίζουμε με τον κιμά.
Τα κλείνουμε με το χέρι και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί το ένα κοντά στο άλλο με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Τα περιχύνουμε με ½ ποτήρι ζωμό και με το κρασί και τα ψήνουμε στους 180°C για ½ ώρα.
Tip
Προτιμήστε τα ελληνικά μαύρα ή κίτρινα δαμάσκηνα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα εισαγωγής και επιπλέον είναι μεγαλύτερα, άρα γεμίζουν πιο εύκολα.