Υλικά
1 κιλό πράσα
400 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράξτε τα πράσα κατά μήκος σταυρωτά και μετά ψιλοκόψτε τα.
Αφήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό και ξεπλύνετε τα σχολαστικά, για να φύγει το χώμα που έχουν συνήθως ανάμεσα στα φύλλα τους.
Αφού τα στραγγίξετε πολύ καλά, σοτάρετέ τα μαζί με το κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αφήστε τα για αρκετή ώρα σε μέτρια ένταση, ώστε να μαλακώσουν και σχεδόν να καραμελώσουν. Μετά προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε σταδιακά 1 λίτρο νερό.
Ύστερα από 15', όταν μαγειρευτεί το ρύζι, ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο αφού σερβίρετε.
Τip
Το μυστικό της επιτυχίας είναι να το μαγειρέψετε με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνεται το ριζότο.