
Υλικά
250 γρ. φάβα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
ελαιόλαδο
αλάτι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Για το χταπόδι
1 χταπόδι (800 γρ. περίπου)
250 ml κόκκινο κρασί
3-4 κ.σ. ξίδι
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
10 κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα με το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε το για 50' με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Βάλτε σε άλλη κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι και τη φάβα, προσθέστε 750 ml νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 45 λεπτά. Αλατίστε και πολτοποιήστε τη φάβα με τη ράβδο μπλέντερ.
Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα, βάλτε επάνω το χταπόδι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε με γλυκό κόκκινο κρασί, όπως η Μαυροδάφνη ή η κυπριακή Κουμανταρία, και θα εκπλαγείτε.