Υλικά
500 γρ. μεγάλα κοχύλια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά. Αφήστε τα για 15' σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Ρίξτε μετά τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, μαγειρέψτε για άλλα 5', αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τους κρόκους, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατέψτε με τα βρασμένα ζυμαρικά. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίξτε το μείγμα με τον σοταρισμένο κιμά και τα μανιτάρια και σκεπάστε με την μπεσαμέλ.
Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε στους 180°C για 40'.
Tip
Δοκιμάστε το και με μεγάλα ριγκατόνι ή χοντρό μακαρόνι.