Υλικά
2 μπολ μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια κομμάτια
3 καρότα κομμένα στον τρίφτη
150 γρ. ψιλοκομμένο άϊσμπεργκ
100 γρ. καβουρδισμένα κάσιους
2 φύλλα καφίρ λάιμ
50 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Για το dressing
2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο
2 κουταλιές σούπας χυμό λάϊμ
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
50γρ. ζάχαρη λιωμένη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
τσίλι σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για κάθε κούπα μπασμάτι, υπολογίζουμε 2 κούπες νερό.
Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί από το ρύζι τελείως.
Σε ένα μπολ σαλάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας κι ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.