Υλικά
500 γρ. πένες
8 κολοκυθάκια
400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
20 ελιές ψιλοκομμένες
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τις ελιές, τη ρίγανη και το ανθότυρο.
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
Ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Tip
Η φρέσκια ρίγανη και η μαντζουράνα ταιριάζουν καταπληκτικά με τα κολοκυθάκια.