Υλικά
300 γρ. ρύζι νυχάκι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
4 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
4 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κιλά ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ
200 γρ. κατίκι Δομοκού
Εκτέλεση
Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ρύζι σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να δείχνει διαφανές, για 10' περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι, χωρίς όμως να λιώσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε έτσι το ρύζι μας για ένα δεκάλεπτο προτού σερβίρουμε: έτσι, θα μείνει σπυρωτό.
Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε πάνω από το ρύζι και μια κουταλιά κατίκι.
Tip
Βάζουμε όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό μάς αρέσει: κύμινο, φρέσκια ρίγανη, βασιλικό ή δυόσμο. Ωραιότατο γίνεται και με πλιγούρι, κουσκούς ή κάποιο ψιλό ζυμαρικό, π.χ. μανέστρα.