Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές ή μισό ξεκοκαλισμένο βραστό κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
2 μεγάλα κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 μέτριες μελιτζάνες σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ματσάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
2 αυγά
2 κ.γλ. πάπρικα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
επιπλέον ελαιόλαδο για το φύλλο
Για το φύλλο
6 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
½ φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη
½ φλιτζ. γιαούρτι
νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε την πάπρικα και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τα αυγά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι και λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και την ανοίγουμε σε 4 φύλλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα αλουμινένιο χαμηλό ταψί και στρώνουμε λαδωμένα και τσαλακωμένα τα δύο φύλλα. Απλώνουμε πάνω τους τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, φτιάχνουμε κι έναν ωραίο κόθρο, λαδώνουμε, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε για 1 ώρα.
Tip
Αν βάλετε έτοιμο φύλλο, προτιμήστε κουρού. Από λαχανικά, βάζουμε ό,τι μας αρέσει και ό,τι έχουμε στο ψυγείο.