Υλικά
500 γρ. φακές ψιλές
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, καθαρισμένες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια ή τριμμένα στον τρίφτη
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή ντοματοχυμός
1 κύβος λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζεις και πλένεις τις φακές και τις βάζεις σε κατσαρόλα να βράσουν για 5’ – 6’.
Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις τις φακές μέσα στο νερό για 40’. Κατόπιν τις στραγγίζεις.
Ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 5’ – 6’.
Προσθέτεις τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια ή τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών και αρκετό ζεστό νερό.
Σιγοβράζεις το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
Τέλος, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις την πάπρικα. Αφήνεις τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρεις.