Υλικά
¾ του πακέτου σπαγγέτι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. φακές ψιλές
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών
1 δαφνόφυλλο
1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
1 κ.σ. ξίδι
15 ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κ.γλ. ρίγανη
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή στο γουοκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει.
Ρίχνουμε τις φακές και το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το μίγμα μπαχαρικών και φέρνουμε 3-4 βόλτες σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η φακή.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip
Για την απόλυτη νοστιμιά, ψήνουμε στους 200°C τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, με λίγο σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και ελαιόλαδο, και τα προσθέτουμε στη μακαρονάδα τη στιγμή του σερβιρίσματος.