Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (με το κέλυφος)
800 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
2 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 συσκευασία κονκασέ
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Περνάμε το κονκασέ από το μούλτι.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο με τον κόλιαντρο.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι και το λάχανο, φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε 2'-3' να εξατμιστεί και ρίχνουμε το αλεσμένο κονκασέ.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ανοίξουν και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά, να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν βρείτε φρέσκα μύδια με κέλυφος, τα φρέσκα καθαρισμένα στο ζουμί τους που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ είναι καλή λύση. Στραγγίξτε τα καλά και μην αφήσετε να μαγειρευτούν πάνω από 1', για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.