Υλικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
8 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
50 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε το ρύζι για μισή ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό, στραγγίξτε το και βάλτε το στην κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό.
Αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε το για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σηκώστε το καπάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια στεγνή πετσέτα.
Ακουμπήστε το καπάκι, σβήστε την εστία και αφήστε το ρύζι για 15 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι.
Όταν μαραθεί το σπανάκι, αλατοπιπερώστε, προσθέστε την καρυδόψιχα, τα δαμάσκηνα, τα μυρώνια, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατέψτε με το βρασμένο ρύζι.
Tip
Βράστε το ρύζι όπως σας προτείνουμε, για να γίνει αφράτο και σπυρωτό και να σερβίρεται ακόμα και σκέτο.