Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα μπαρμπούνια
1/2 κιλό κιμά
1 κουταλιά πελτέ ντομάτα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κρεμμύδι
Για την κρέμα:
1 1/2 κουταλιά φυτίνη ή βούτυρο γάλακτος
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
2-3 κουταλιές σιμιγδάλι
1/2 κιλό γάλα
6 αυγά
150 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά και αφού καβουρδιστεί διαλύουμε τη ντομάτα σε λίγο νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και, όταν μείνει μόνο με τη σάλτσα του, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε ένα αυγό, το ρίχνουμε στον κιμά, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια.
Τα βάζουμε να βράσουν και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά και τ’ ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε χλιαρό το γάλα -ανακατεύοντας συνεχώς- το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι, ώσπου να πήξει.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε χτυπημένα τα 6 αυγά.
Βάζουμε σε μικρό ταψί μια στρώση φασολάκια και ρίχνουμε λίγη κρέμα.
Ύστερα στρώνουμε τον κιμά, πάλι κρέμα και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία ωσότου πιάσει κρούστα ή κρέμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.