Υλικά
στήθος κοτόπουλου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
μελιτζάνες φλάσκες
1 μέτριο κρεμμύδι
άσπρο κρασί
τυριά τριμμένα
τριμμένο κασέρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 1 ώρα.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες από τα νερά τους, τις σκουπίζουμε, τις περνάμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν γυρίζοντας κι από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό της μελιτζάνας κι έτσι έχουμε σκαφάκια έτοιμα για γέμισμα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο σοτάροντας ελαφρά.
Σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί και του προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί, τις γεμίζουμε με το κοτόπουλο και προσθέτουμε το τυρί.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε ακόμη 15 λεπτά.