Υλικά
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι στο οποίο θα καρφώσουμε 2-3 γαρίφαλα
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό σπανάκι (ή καυκαλήθρες και μυρώνια)
1 ματσάκι άνηθο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε βάλει και το κρεμμύδι με τα καρφωμένα γαρίφαλα. Δεν τα λιώνουμε στο βράσιμο.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ως βάση στο ταψί.
Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει για 2-3 λεπτά τα χορταρικά και σε ένα τηγανάκι έχουμε σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Τα βάζουμε πάνω από τα ρεβίθια, βάζουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε και τα ζεματισμένα χορταρικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.