Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
3 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ
λάδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου 1 ώρα .
Τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα.
Τη ρίχνουμε και αυτή στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε και πιπεριές).
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.