Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
6 μελιτζάνες μέτριες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
400 γρ. τριμμένη ντομάτα ή κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη
2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε νερό την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς καλά μέχρι να σωθεί το νερό (περίπου 1 1/2 ώρα).
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε και κρατάμε το ζωμό. Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τις κομμένες μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τηγανίζουμε και τις πατάτες. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τραβήξει όσο λάδι γίνεται.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε από το κρέας, το κρέας, το μαϊντανό, όλα τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα αραιωμένη με λίγο νερό (ένα φλιτζάνι του καφέ).
Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε με το κρέας ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα σε δυνατή φωτιά.