Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες, μουλιασμένους, απο το προηγούμενο βράδυ
1 κονκασέ
5 καρότα
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ταμπάσκο
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να γίνουν σχεδόν. Προσέχουμε να μην τους παραβράσουμε και λιώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με το κονκασέ.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο , το ταμπάσκο και την πιπερίτσα.
Το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαιντανό και μια κουτάλα νερό από τους βρασμένους γίγαντες.
Μεταφέρουμε τους γίγαντες (στραγγισμένους) σε ένα πλατύ πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω πάνω για να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.