Υλικά
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κούπες ρύζι
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι.
Μόλις φύγουν τα υγρά των μανιταριών προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Αφού τσιγαριστούν και ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας κολλήσουν.
Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 6 κούπες χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου ρουφήξει τα υγρά του.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και τριμμένο βασιλικό και το αφήνουμε όλο μαζί να βράσει.