Υλικά
4 μελιτζάνες
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει άλλο τόσο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη, προσθέτουμε 2 κ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3-4 λεπτά) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες, τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.