Υλικά
1 λάχανο (800 γραμ.)
1 κούπα ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
χυμό απο μισό λεμόνι
1 ντομάτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το λάχανο που έχουμε τρίψει ψιλό.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το λάδι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά με καπάκι.
Μόλις μαλακώσει καλά το λάχανο ρίχνουμε ακόμα 4 ποτήρια νερό και τα υπόλοιπα υλικά.
Το ρύζι καλά πλυμένο, το λεμόνι, τον άνηθο και τον κύβο. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι να βράσει το ρύζι και έχουμε το νου μας μην τελειώσει το νερό .
Όταν δούμε ότι έγινε το ρύζι σβήνουμε το μάτι αλλά το αφήνουμε επάνω με το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.