Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 ξύλο κανέλας
½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ περασμένη από το μούλτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τυρί γκούντα σε μικρά κυβάκια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις πατάτες μαζί με το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1'-2', μέχρι να λιώσει το τυρί.
Tip
Λιωμένες με το πιρούνι, αυτές οι πατάτες φτιάχνουν έναν ονειρεμένο πουρέ, που μπορούμε να τον σερβίρουμε και σαν συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο.