Υλικά
1 ½ κούπα ρύζι νυχάκι
½ κούπα κριθαράκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
5-6 κ.σ κουκουνάρι
5 κούπες ζωμός κότας (κύβος)
1/3 κούπας κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι τα κουκουνάρια μέχρι να σκουρύνουν πολύ.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να σκουρύνει (λιγότερο από τα κουκουνάρια) και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε καλά και μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Περιοδικά ελέγχουμε και ανακατεύουμε μαλακά για να μη μας πιάσει το πιλάφι.
Βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με πιπεριά Φλωρίνης.