Υλικά
500 γρ. γίγαντες
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 καρότο σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουτί μπίρας, μικρό
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε ταψί, μαζί με την μπίρα και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη.
Σοτάρουμε σε 1/2 φλ. λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, και βράζουμε για 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
Αδειάζουμε πάνω στους γίγαντες, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.