Υλικά
6 ώριμες ντομάτες
4 πιπεριές
κιμά μοσχαρίσιο (περίπου 150-200 γρ.)
10 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
δυόσμο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά, κόβουμε το επάνω μέρος (το κρατάμε για καπάκι), και τα αδειάζουμε.
Τρίβουμε στο ρεντέ την ψίχα από τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε περίπου τα 2/3 του μείγματος της ντομάτας, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση (να μη στεγνώσουν) και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες και τις πιπεριές προσέχοντας να αφήσουμε λίγο κενό για να έχει χώρο να βράσει το ρύζι.
Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε στα κενά.
Προαιρετικά μπορούμε να "στριμώξουμε" και πατατούλες χοντροκομμένες.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια. Ρίχνουμε από πάνω λάδι, το υπόλοιπο μείγμα της ντομάτας και 1 ποτήρι νερό σιγά σιγά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να γίνει το ρύζι στις πιπεριές (στις ντομάτες γίνεται πιο γρήγορα επειδή έχει περισσότερα υγρά).