Υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
100 γρ. κρύο βούτυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
2 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση
Για τη γέμιση:
1 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
1/2 κιλό κιμά
κύβο από λαχανικά
μοσχοκάρυδο
μαϊντανό
άνηθο
πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 γιαούρτι
1 αυγό και λίγο γάλα (για να ανακατέψουμε το αυγό)
λίγο τριμμένο τυράκι
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι.
Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολύ σφιχτή αλλά και όχι πολύ μαλακή.
Τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο.
Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη μέσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με τη ζύμη καλυμμένα.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τον πάτο.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε τον κιμά καλά.
Το σβήνουμε με άσπρο κρασί, το αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση να εξατμιστεί λίγο το κρασί και βάζουμε το πράσο, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το τυράκι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο πράσο.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πιρέξ 35x35 εκ. το περνάμε με το πινέλο με βούτυρο ή λάδι.
Ανοίγουμε τη ζύμη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι από πάνω, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.