Υλικά
500 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κλωναράκια σέλινο
1 καρότο
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γλ. μπαχάρι ή κόλιανδρο σε σκόνη
1 αβγό
1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, το σκελίδα σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, γιατί θέλουμε να μας βγει πηχτή.
Την πολτοποιούμε στο μούλτι και την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Πολτοποιούμε στο μούλτι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, το μπαχάρι, το αβγό και τη φέτα μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Αν το μίγμα βγαίνει αραιό, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά ή αλεύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ κατσαρόλι και πλάθουμε χοντρουλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρεμένη φάβα που περίσσεψε. Αν της έχουμε βάλει κρεμμύδι ή κάππαρη, θα τα πολτοποιήσουμε όλα μαζί στο μούλτι.