Υλικά
10 μεγάλες πιπεριές, ιδανικά Φλωρίνης
7 κουταλιές ρύζι για γεμιστά
15 καλαμαράκια μικρά
1/3 κούπας λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
άνηθο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο
3/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους.
Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα σε καρεδάκια, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και τον κύβο.
Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.
Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους.
Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο.
Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι, τριμμένη ντομάτα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
Αφήνουμε να χλιαρέψει και σερβίρουμε.