Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και γιαχνισμένο σε ελάχιστο ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κύμινο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσινη πιπεριά
ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τους κεφτέδες όπως συνήθως και ζυμώνουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες, το κρεμμυδάκι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σάλτσα, ρίγανη.
Ρίχνουμε και 1/2 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα.