Υλικά
1 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια
μία πρέζα κύμινο
αλάτι και πιπέρι
1 lime
1 σκόρδο
ελαιόλαδο
μία πρέζα πάπρικα
μαγειρεμένο χταπόδι
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι μπαίνουν στο μπλέντερ και ανακατεύονται, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να θυμίζει κρέμα.
Το αφήνεις να κρυώσει.
Ψήνεις ή μαγειρεύεις (αναλόγως προτίμησης) το χταπόδι.
Σερβίρεις το μείγμα σε κουτάλι, τοποθετώντας πάνω του κομμάτια του χταποδιού ή σε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού (ιδανικά μπαγκέτα).
Συμπληρώνεις όση πάπρικα επιθυμείς.