Υλικά
1 μικρό λάχανο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πράσο
1 καρότο
2 σκόρδα
1 λίτρο νερό
1 κύβος ζωμός
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 λεμόνια το χυμό
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
κόκκους μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
κουρκουμά
κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, σοτάρουμε τα σκόρδα και τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για δέκα περίπου λεπτά.
Κατά το ανακάτεμα ρίχνουμε πρώτα το ρύζι, τις σάλτσες, τα μπαχαρικά και το πιπέρι.
Σβήνουμε με το λεμόνι και συμπληρώνουμε τέλος με το βραστό νερό να σκεπαστούν όλα τα υλικά καλά.
Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό ή ανθότυρο.