Υλικά
200 γρ. περίπου χόρτα σπανάκι, αντίδια, μυρώνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένα
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρύζι για σούπα
λίγο αλάτι
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί ελαφρά.
Προσθέτουμε τα χόρτα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι.
Προσθέτουμε νερό (περίπου 3 ποτήρια), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο θα μείνει λίγο ζουμάκι.
Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο λεμόνι.